
گوگل
- تاریخ تاسیس: 1998
- نام به انگلیسی: Google
- محل شرکت: ایالات متحده
- بنیانگذار(ان): لری پیج,
- سرمایهگذار(ان): لری پیج,
- تأثیرگذار(ان): لری پیج,
گوگل
گوگل شرکت فناوری چند ملیتی مستقر در ایالات متحده است که در حوزۀ خدمات و محصولات مرتبط با اینترنت تخصص دارد. خدمات این شرکت شامل فناوریهای تبلیغات آنلاین، موتور جستجو، رایانش ابری، نرمافزار و سختافزار میشود.
گوگل در سپتامبر سال 1998 توسط لری پیج و سرگئی برین که دانشجوی دکترای دانشگاه استنفورد کالیفرنیا بودند، شروع به کار کرد. پروژۀ تحقیقاتی آنها این بود که موتور جستجوی BackRank را ایجاد کنند. این موتور جستجو به کمک تکنولوژی PageRank صفحات اینترنتی را بر اساس تعداد صفحاتی که به آنها پیوند داده شدهاند، رتبهبندی و فهرست میکرد. آنها در نهایت تصمیم گرفتند نام این موتور جستجو را به گوگل تغییر دهند. این واژه از کلمهی Googol یعنی عدد 1 با 100 صفر جلوی آن مشتق شده و نشاندهندۀ حجم زیاد اطلاعاتی است که توسط این موتور جستجو تولید میشود. به این معنی که گوگل قصد دارد تا سرویسها، اهداف و اطلاعرسانی و اطلاعات خود را تا آن مقدار در وب گسترش دهد. وبسایت آنها ابتدا تحت دامنۀ دانشگاه استنفورد یعنی با آدرس google.stanford.edu مورد استفاده قرار میگرفت. تا این که در تاریخ ۱۵ سپتامبر ۱۹۹۷ با دامن google.com ثبت شد.
اندی بچتولشیم از سرمایهگذاران دیگر گوگل بود که در آگوست سال ۱۹۹۸ مبلغ ۱۰۰ هزار دلار بر روی این پروژه سرمایهگذاری کرد. این مبلغ پیش از تأسیس شرکت به دست پیچ و برین رسید و مدتی بعد یعنی در تاریخ ۴ سپتامبر ۱۹۹۸ شرکت گوگل بهصورت رسمی ثبت شد. علاوه بر این، گوگل توانست در همان سال، نظر سه سرمایهگذار دیگر یعنی جف بزوس (بنیانگذار شرکت آمازون)، دیوید چریتون (استاد دانشگاه علوم کامپیوتر دانشگاه استنفورد) و رام شریرام (کارآفرین) را جلب کند.
پیچ و برین، هماکنون با هم حدود 14 درصد سهام گوگل را در اختیار دارند و 56 درصد از حق رایدهی سهامداران را از طریق نظارت بر سهام کنترل میکنند. آنها گوگل را به عنوان یک شرکت سهامی خاص در کالیفرنیا در تاریخ 4 سپتامبر 1998 ثبت کرند. سپس در 22 اکتبر 2002 در دلاور مجدد ثبتش کردند و فروش اولیۀ سهام آن در ۱۹ اوت ۲۰۰۴ صورت گرفت و گوگل به دفتر مرکزی خود به مونتین ویو در کالیفرنیا، با نام مستعار گوگل پلکس منتقل شد. در آگوست سال 2015، گوگل اعلام کرد قصد دارد تا علایق مختلف خود را مجدداً سازماندهی کند و شرکت خوشهای یا کنگلومر ا با نام آلفابت ایجاد کند. گوگل یکی از شرکت های پیشرو آلفابت است. سوندار پیچای به عنوان مدیر عامل گوگل منصوب شد و جانشین لری پیج شد. لری پیچ پس از این مدیرعامل الفابت شد.
امروز، بیش از سی خدمت و شرکت مشهور، زیرمجموعۀ هلدینگ آلفابت قرار دارند. علاوه بر این، این کنگلومرا دارای بسیاری از پروژههای جانبی جالب توجه، مانند شرکت زندگی کالیکو یا پروژۀ خانه هوشمند نست است. همچنین، آلفابت مالک بخش سرمایهگذاری خطرپذیر گوگل است که روی استارتآپها و پروژههای بلندمدت سرمایهگذاری میکند. جای تعجب نیست که آلفابت یکی از معتبرترین شرکتهای فناوری در سراسر جهان است.
شعار رسمی گوگل، شرور نباش است. این شعار که بر سر خالق آن اختلاف نظر وجود دارد، برخی از منابع خالق آن را پاوول بوچت که رهبر تیم نرمافزاری جیمیل بود میدانند و برخی خالق آن را امیت پاتل، مهندس گوگل میدانند. گوگل این شعار را نوعی الگوی اخلاقی خود میداند. فرهنگ سازمانی در گوگل با مفاهیمی مانند « شما میتوانید بدون شرارت پول به دست آورید»، «شما میتوانید بدون کت و شلوار جدی باشید» و «کار کردن باید چالشانگیز و چالش باید شوخی و سرگرمی باشد» استوار است تا کاربران بتوانند با بالاترین خلاقیت و در محیطی سرگرمکننده و مفرح بالاترین عملکرد را داشته باشند. یکی از سیاستهای گوگل برای ارتقای عملکرد کارکنان این است که آنان اجازه دارند ۲۰ درصد از زمان کاری خود را صرف انجام پروژههای شخصی خود کنند و تنوع کاری را چاشنی کار روزانه خود کنند.

اقدام جدید گوگل برای نزدیکتر شدن کارمندان به مقر کمپانی
پیش از شیوع همه گیری ویروس کرونا، شرکتهای فناوری به دنبال توسعه حضورشان در حومه شرقی سیاتل بودند تا به محل زندگی برخی از کارمندانشان نزدیکتر باشند.

افزوده شدن قابلیتهای جدید ویرایش تصویر به نرمافزار گوگل فوتوز
کمپانی گوگل قابلیتهای ویرایشی جدیدی را به نرمافزار گوگل فوتوز افزوده است که تنها مشترکان گوگل وان میتوانند از آنها استفاده کنند.

ترکیه گوگل را جریمه کرد
هیات رقابت ترکیه جریمه ای ۲۶ میلیون دلاری برای گوگل تعیین کرده است.

گوگل حافظه ی ذخیره سازی نامحدود رایگان حذف خواهد شد
گوگل به زودی قابلیت ذخیره سازی نامحدود تصاویر را ازبین می برد و اشتراگ گوگل وان را جایگزین آن می کند.

چشم انداز مبهم فعالیت شرکت های فناوری با وجود افزایش درآمد
با وجود افزایش درآمد ۵ شرکت اپل، آلفابت، فیس بوک، آمازون و توئیتر در سه ماهه سوم ۲۰۲۰ میلادی، اما چشم انداز فعالیت آنها در آینده مبهم است .

گوگل تا سال 2025 پلاستیک را از بستهبندی محصولات خود حذف میکند
گوگل میگوید به دنبال دستیابی زودهنگام به اهداف اولیه خود حالا در نظر دارد که محدودیتها را جابهجا کرده و تا سال 2025 کارهای مهمتری انجام دهد.

شرکتهای فناوری برای مقابله با نفرت پراکنی کمک خواستند
تعدادی از شرکتهای بزرگ فناوری آمریکا از اتحادیه اروپا خواستند تا برای مقابله با نفرت پراکنی اینترنتی به آنها کمک کند.

نخستین جلسه دادرسی شکایت علیه گوگل تعیین شد
نخستین جلسه دادرسی مربوط به شکایت آنتی تراست ( ضد انحصار) علیه گوگل جمعه برگزار می شود.

پروژه تجزیه گوگل کلید خورد
به گفته منابعی آگاه وزارت دادگستری آمریکا و دادستان ایالتهای مختلف این کشور مشغول بررسی اجبار گوگل به فروش بخشهایی از شرکت از جمله مرورگر کروم هستند.

نقشه جدید دولت آمریکا برای محدود کردن گوگل
دادستانهای وزارت دادگستری آمریکا و دفاتر دادستان کلی ایالتی سرگرم بحث در خصوص راههای محدود کردن قدرت بازار گوگل و وادار کردن این شرکت به فروش مرورگر وب کروم و بخشهایی از کسب و کار تبلیغاتش هستند.

گوگل تبلیغات سیاسی را در روز بعد از انتخابات آمریکا ممنوع می کند
پس از فیسبوک، گوگل هم از ممنوع کردن انتشار هرگونه تبلیغات سیاسی در پلتفرمهای وابسته به خود در روز بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا خبر داد.

گوگل برای پرداخت بدهی وام دانشجویی سالانه ۲۵۰۰ دلار به کارکنان کمک می کند
گوگل از سال آینده میلادی سالانه حداکثر ۲۵۰۰ دلار به کارکنان خود برای پرداخت بدهی وام دانشجویی کمک مالی می کند که بخشی از برنامه آن برای جذب نیروهای مستعد نیز محسوب می شود.

گوگل با پرداخت 90 میلیون دلار به اندی رابین نام او را از شرکت حذف کرد
رسواییهای جنسی مشخصا محدود به هالیوود و سیاست نیست و این نوع تعارضات در دنیای تکنولوژی هم دیده میشود. اندی رابین هم مدتی است که مورد اتهام تعارض جنسی بوده و گوگل دست به کار شده است.