
سرگی برین
- نام به انگلیسی: Sergey Brin
- تاریخ تولد: 21 اوت 1973
- محل تولد: مسکو، شوروی
- ملیت: روسی - آمریکایی
- کسبوکار: گوگل,

سرگی برین
- نام به انگلیسی: Sergey Brin
- تاریخ تولد: 21 اوت 1973
- محل تولد: مسکو، شوروی
- ملیت: روسی - آمریکایی
- کسبوکار: گوگل,
سرگی برین
سرگی میخائیلوویچ برین (زادهٔ ۲۱ اوت ۱۹۷۳ در مسکو) کارآفرین و مبتکر روسی-آمریکایی است، که بههمراه لری پیج در سال ۱۹۹۸ گوگل را بنیان نهادند.
زندگی شخصی
سرگی میخائیلوویچ برین در ۲۱ اوت ۱۹۷۳ در مسکو، شوروی متولد شد. والدین او، مایکل برین، پروفسور ریاضی و یِوگنیا برین کارشناس ریاضیات و دکترای مکانیک بودند. در سال ۱۹۹۷، خانوادهٔ برین تصمیم به مهاجرت به آمریکا گرفتند و در آنجا پدرش بهعنوان استاد ریاضی دانشگاه و مادرش بهعنوان دانشمند علوم فضایی به عضویت مرکز تحقیقات ناسا درآمد.
تحصیلات
دوران دبستان سرگی در مدرسهٔ پینت برنچ منسوری آدلفی، مریلند گذشت. در اوایل دههٔ ۸۰، هنوز استفاده از کامپیوترهای شخصی و خانگی زیاد معمول نبود اما، سرگی توانست در سن ۹ سالگی، اولین کامپیوتر کمودور ۶۴ خود را بهعنوان هدیهٔ تولد از پدرش دریافت کند. دوران دبیرستان او نیز در مدرسهٔ الینور روزولت شهر گرینبلت، مریلند سپری شد.
در سال ۱۹۹۰ سرگی برین وارد دانشگاه مریلند شد و پس از سه سال، دو مدرک کارشناسی خود را در رشتههای سیستمهای کامپیوتری و ریاضیات با درجهٔ عالی دریافت کرد. پس از آن در سال ۱۹۹۳ وارد دانشگاه استنفورد کالیفرنیا شد. علیرغم علاقهٔ بسیار به ریاضیات، رشتهٔ علوم کامپیوتر را انتخاب کرد. از همان ماههای اول تحصیل در استنفورد، علاقهمند به فناوریهای اینترنتی و موتورهای جستوجو شد و مقالات ارزشمندی در زمینهٔ روشهای استخراج اطلاعات از منابع غیر ساختاری و بازیابی اطلاعات در مجموعههای بزرگ متون و دادههای علمی نوشت. این دانشجوی خلاق و مبتکر نرمافزاری توسعه داد که کارهای تجربی را با استفاده از یک پردازندهٔ کلمه بهنام TeX، به فرمت HTML تبدیل میکرد.
تولد گوگل
نقطهٔ عطف زندگی برین، در سال ۱۹۹۵ و آشنایی وی با لری پیج دانشجوی دکترای علوم کامپیوتر بود. سرگی توسعهٔ سیستمهای دادهکاوی و لری پیج روی توسعهٔ ارتباطات صفحات وب با او کار میکرد. علاقهٔ آن دو به بازیابی اطلاعات از مجموعههای بزرگ، باعث شد تا ایدههای خود را در این زمینه با یکدیگر به اشتراک بگذارند. برای عملی کردن ایدههایشان، اتاق لری پیج را در خوابگاه به آزمایشگاه مونتاژ قطعات کامپیوتری تبدیل کردند تا بتوانند موتور جستجویی بسازند که شبکهٔ جستجوی آنها (بکراب) را به پهنای باند شبکهٔ اینترنتی دانشگاه وصل کند. در اوت سال ۱۹۹۶، نسخهٔ اولیهٔ موتور جستجوی آنها روی وبسایت دانشگاه استنفورد قرار گرفت و تنها دانشجویان آن دانشگاه به آن دسترسی داشتند، اما بهشدت مورد استقبال همهٔ دانشجویان قرار گرفت و در اوایل سال ۱۹۹۷، زمان آن رسیده بود که با توجه به حجم بالای محتوای دانلودشده و تعداد ده هزار جستجوی روزانه، به توسعهٔ سرورها فکر کنند.
اولین دامنهٔ شرکت، Googol بود که از نام یک عدد بزرگ (یک با صد صفر در جلو آن) گرفته شدهاست که نشاندهندهٔ حجم عظیم دادههایی است که این موتور جستجو باید جستجو کند. در سال ۲۰۰۲، شرکت یاهو پیشنهاد سه میلیارد دلاری برای خرید گوگل داد، اما بنیانگذاران گوگل آن را رد کردند. این رد پیشنهاد سه میلیارد دلاری در حالی بود که سه سال قبل از آن، لری و سرگی تصمیم به فروش گوگل به قیمت یک میلیون دلار داشتند و حتی پیشنهاد ۷۵۰ هزار دلار را نیز مطرح کردند اما ظرف سه سال گوگل به پدیدهای تبدیل شد که چهار هزار برابر آن قیمت ارزش داشت. از آن زمان تاکنون، گوگل بهعنوان موتور جستجوی محبوب دنیا بوده و توانست در سال ۲۰۰۶ سهام یوتیوب را به قیمت ۶۵/۱ میلیارد دلار خریداری کند.
تأسیس شرکت آلفابت در سال ۲۰۱۵ بهمنظور رسیدگی به مسائل مربوط به شرکت گوگل و سایر زیرمجموعهها صورت گرفت. در شرکت تازهتأسیس، لری سمت مدیریت اجرایی و سرگی نیز ریاست آن را بر عهده گرفت.

پاداش ۲۴۰ میلیون دلاری برای مدیرعامل گوگل
ساندار پیچای مدیرعامل گوگل اگر تمام اهداف تعیین شدهاش در سه سال آینده شرکت گوگل را محقق کند با پاداش سهمی معادل ۲۴۰ میلیون دلار روبهرو خواهد شد.

سرگی برین نیز جزو معدن کاوان اتریوم است
سِرگِی برین یکی از بنیان گذاران گوگل طی برگزاری کنفرانسی در خصوص فناوری بلاکچین اذعان داشت که همراه با پسرش ارز دیجیتالی اتریوم استخراج می کند.

حمایت سرگئی برین از معترضان به ترامپ
Sergey Brin، موسس گوگل و رئیس Alphabet، به جمع معترضان در فرودگاه بین المللی سن فرانسیسکو پیوست و با کودکی که پدرو مادربزرگ ایرانی اش توسط ماموران فرودگاه سانفرانسیسکو دستگیر شده بودند عکس گرفت.

بنیانگذاران گوگل کنارهگیری میکنند
بنیانگذاران "گوگل" قصد دارند علاوه بر مدیریت گوگل، کنترل کامل "آلفابت" را نیز به "ساندار پیچای" واگذار کنند.