
رید هافمن
- نام به انگلیسی: Reid Garrett Hoffman
- تاریخ تولد: ۵ اوت ۱۹۶۷
- محل تولد: استنفورد، کالیفرنیا
- ملیت: آمریکا
رید هافمن
رید هافمن (زادهٔ ۱۹۶۷ در استنفورد) کارآفرین آمریکایی و بنیانگذار لینکدین است.
زندگی شخصی
رید هافمن در ۵ اوت ۱۹۶۷ در استنفورد، کالیفرنیا متولد شد. مادرش دینا روث و پدرش ویلیام پارکر هافمن جونیور، هر دو حقوقدان بودند. جدایی پدر و مادر در دوران کودکی وی، مشکلات زیادی برای او ایجاد کرد. رید از کودکی علاقهٔ شدیدی به استقلال مالی و دنیای کسبوکار داشت و با وجود وضعیت مالی نسبتاً مناسب خانواده، همیشه بهدنبال استقلال بیشتر بود. او در دوران نوجوانی و جوانی غرق در دنیای بازیهای رومیزی بود.
زندگی حرفهای
اولین شغل او در سن ۱۲ سالگی بهعنوان ویراستار متن بازیهای شرکت تولید بازی Chaosium بود. در ۱۴ سالگی نام هافمن بهعنوان یکی از تهیهکنندههای بازی Borderlands ثبت شد. او تحصیلات دبیرستان خود را در مدرسهٔ پوتنی در ورمونت گذراند و پس از آن برای ادامهٔ تحصیل به دانشگاه استنفورد رفت. او در نهایت به کمک یکی از استادان خود توانست از میان حوزههای مختلف مورد علاقهاش، حوزهٔ تبادل ایدهها و تعامل در پردازش اطلاعات را انتخاب کند.
آموزشها و تحقیقات وی در دانشگاه، او را به این نتیجه رساند که بهزودی سبک جدیدی از رسانه متولد خواهد شد و بهنوعی آیندهٔ اینترنت و شبکههای اجتماعی را پیش رویش میدید. هافمن در سال ۱۹۹۰ مدرک کارشناسی خود را در رشتهٔ سیستمهای سمبلیک و علوم شناختی دریافت کرد و سه سال بعد با مدرک کارشناسی ارشد در رشتهٔ فلسفه از کالج وولفسون آکسفورد فارغالتحصیل شد.
کار در اپل
پس از آن، برای مدتی کوتاه در کارخانهٔ تولید نوشیدنی در ناپا ولی مشغول شد و در سال ۱۹۹۴، با ورود به اپل رسماً به دنیای فناوری وارد شد و نخستین تجربهٔ او در مدیریت محصول شرکت اپل بود. اولین پروژهٔ جدی وی در شکلگیری شبکهٔ اجتماعی eWorld بود. در آن سالها، اپل تصمیم داشت تا مفهوم شبکهٔ اجتماعی را در اینترنت گسترش دهد و از اینرو، هافمن بهعنوان یکی از اعضای مهم در آن پروژه حضور داشت. هر چند که این پروژه به نتیجه نرسید و اپل، eWorld را به شرکت AOL فروخت و هافمن در سال ۱۹۹۶ به فوجیتسو پیوست و کار روی جامعهٔ چت مجازی بهنام WoldsAway مشغول به فعالیت شد.
تأسیس سوشیالنت و کار در پیپال
یکسال بعد، هافمن فوجیستو را ترک کرد تا کسبوکار مستقل خودش را راهاندازی کند. اولین کسبوکار اینترنتی هافمن SocialNet نام گرفت. هدف اولیهٔ او، پلتفرمی برای دوستیابی برخط و وصل کردن افرادی با علایق مشترک به یکدیگر بود که در یک محله زندگی میکردند، اما بهمرور به ظرفیتهای بیشتر ایدهٔ خود پی برد. او میدانست فناوری جدید میتواند زیرساخت لازم را برای شکلدهی انواع روابط، حتی روابط کاری، ایجاد کند. عیب اصلی شبکهٔ SocialNet، این بود که افراد در آن از هویتهای جعلی استفاده میکردند. در همان دورانی که هافمن مشغول طراحی شبکهٔ اجتماعی بود، یکی از دوستان همدانشگاهی او، پیتر ثیل نیز روی استارتاپی که متمرکز بر پردازش تراکنشها در دنیای اینترنت بود و بعداً به پیپال تبدیل شد، کار میکرد.
تا سال ۲۰۰۰، هافمن به این نتیجه رسید که پروژهٔ SocialNet به سرانجام نخواهد رسید و پیپال نیز نیاز به توجه و تمرکز تماموقت او دارد. از اینرو، او شبکهٔ اجتماعی خود را به Spark Networks فروخت و سرمایهٔ اولیهٔ سرمایهگذاران را به آنها بازگرداند و بر روی پیپال متمرکز شد. او در پیپال، سمت معاون ارشد و مدیریت عملیات را برعهده داشت. در حقیقت، او مسئول تمامی روابط خارجی پیپال از جمله مدیریت زیرساخت پرداخت (هماهنگی با شرکتهایی همچون مسترکارت و ویزا و ولزفارگو) و توسعهٔ کسبوکار همکاری با eBay و Intuit و مدیریت و ارتباط با سازمانهای تنظیمگری و قانونی بود.
در سال ۲۰۰۲، شرکت eBay پیپال را به مبلغ ۱/۵ میلیارد دلار خرید و هافمن با درآمدی که از فروش سهمش در پیپال کسب کرده بود، سرمایهٔ لازم را برای پیگیری ایدههایش در کسبوکارهای جدیدرا به دست آورد.
تأسیس لینکدین
هافمن توانسته بود تجربههای خوبی از پروژههای SocialNet و پیپال به دست آورد و بدین ترتیب، او استارتآپ دوم خود را راهاندازی کرد. در اواخر سال ۲۰۰۲ بود که لینکدین راهاندازی شد. آلن بلو، یکی از همکاران هافمن در سوشالنت، و یکی از همکلاسیهای دانشگاهی و یکی از همکارانش در فوجیتسو در راهاندازی لینکدین او را همراهی میکردند. پیتر ثیل و کیث رابویس، همکاران هافمن در پیپال نیز از سرمایهگذاران اولیهٔ لینکدین بودند.
هر چند که لینکدین در ابتدا رشد کندی داشت و بعضی از روزها فقط ۲۰ ثبتنام در سایت اتفاق میافتاد، اما در اواخر ۲۰۰۳ لینکدین امکان جدیدی را به کاربران معرفی کرد که در آن هرکس میتوانست کتاب آدرس خود را بارگذاری کند، اقدامی که زمینهٔ جذب افراد بیشتر و تسهیل رشد شرکت را فراهم ساخت. در ادامه آنها امکانات دیگری به سایت افزودند، از جمله گروهها و پیوند با متخصصین جهت افزایش پیشنهادهای آنها به صاحبان کسبوکارهای کوچک.
در پایان نخستین ماه فعالیت، لینکدین ۴۵۰۰ عضو داشت و بهمرور به بزرگترین شبکهٔ اجتماعی متمرکز بر کسبوکار تبدیل شد. شرکت تا سال ۲۰۰۶ به سوددهی هم رسیده بود. در سال ۲۰۰۷ هافمن بهعنوان رئیس هیئتمدیره و مدیر بخش محصول انتخاب شد. عرضهٔ عمومی سهام لینکدین در سال ۲۰۱۱، ارزش سهام هافمن را به ۲/۳۴ میلیارد دلار رساند.
هافمن علاوه بر فعالیت در لینکدین، مدیریت سرمایهگذاریهایی در حوزهٔ نرمافزارهای تجاری، اینترنت برای مصرفکننده، بازیهای موبایلی، بازارچههای آنلاین، پرداخت و شبکههای اجتماعی را برعهده گرفتهاست و هنوز نیز در آن حوزهها فعال است.
در سال ۲۰۱۶، زمانی که لینکدین توانست موقعیت خود را بهعنوان بزرگترین شبکهٔ اجتماعی متمرکز بر دنیای کسبوکار تثبیت کند، توسط شرکت مایکروسافت با هزینهای معادل ۲۶/۲ میلیارد دلار خریداری شد. هافمن پس از فروش شرکت به مایکروسافت، در مارس ۲۰۱۷ عضو هیئتمدیرهٔ مایکروسافت نیز شد.

با مافیای سیلیکونولی بیشتر آشنا شوید
امروز به آنها مافیای سیلیکون ولی میگویند اما در دهه 90 میلادی، پیش از اینکه پیتر تیل، ایلان ماسک و رید هافمن به سرمایهگذاران و کارآفرینانی میلیاردر تبدیل شوند، مدیران ارشد شرکت PayPal بودند.

عذرخواهی بنیانگذار لینکدین از حمایت انتخاباتی
رید هافمن از گروهی حمایت کرده که به جعل و دروغ متهماند