
مارک زاکربرگ
- نام به انگلیسی: Mark Zuckerberg
- تاریخ تولد: ۱۴ مهٔ ۱۹۸۴
- محل تولد: وایت پلینز، نیویورک
- ملیت: آمریکایی
- کسبوکار: فیسبوک ,
- جایزه(ها) و تقدیر(ها): شخص سال ۲۰۱۰ مجلهٔ تایم

مارک زاکربرگ
- نام به انگلیسی: Mark Zuckerberg
- تاریخ تولد: ۱۴ مهٔ ۱۹۸۴
- محل تولد: وایت پلینز، نیویورک
- ملیت: آمریکایی
- کسبوکار: فیسبوک ,
- جایزه(ها) و تقدیر(ها): شخص سال ۲۰۱۰ مجلهٔ تایم
مارک زاکربرگ
مارک زاکربرگ (زادهٔ ۱۹۸۴ در وایت پلینز نیویورک) کارآفرین و مخترع اهل آمریکا است که در سال ۲۰۰۴ فیسبوک را تأسیس کرد.
زندگی شخصی
مارک زاکربرگ در ۱۴ می ۱۹۸۴ در شهر کوچک وایت پلینز نیویورک، در خانوادهای تحصیلکرده متولد شد. پدرش، ادوارد زاکربرگ دندانپزشک و مادرش کارن کمپنر روانشناس بودند. مارک چهارمین فرزند و تنها پسر خانواده بود. استعداد و علاقهٔ مارک در زمینهٔ کامپیوتر و برنامهنویسی به حدی بود که با کمک پدرش، برنامهنویسی بیسیک آتاری را شروع کرد. استعداد بینظیر و پیشرفت مارک بهقدری سریع بود که دیوید نیومن را بهعنوان معلم خصوصی استخدام کردند تا آموزش ببیند. نیومن، به مارک لقب نابغهٔ کوچک دادهبود. پیشرفت مارک بسیار عالی و سریعتر از تصور نیومن بود.
تحصیلات
در نخستین سالهای نوجوانیاش، در سن ۱۲ سالگی توانست با استفاده از مبانی برنامهنویسی بیسیک آتاری، نرمافزار پیامرسان خانگی زاکنت را ساخت و تمام کامپیوترهای خانه و مطب پدرش را به هم وصلکرد. علاقهٔ وافر مارک به بازیها و ابزارهای ارتباطی باعث میشد تا حتی از نقاشیهای دوستانش الهام بگیرد و بازی جدیدی بسازد. مارک علاوه بر زبان انگلیسی، به زبانهای فرانسه، عبری، لاتین و یونانی باستان و چینی نیز مسلط است. علاقهٔ زیاد مارک به ادبیات کلاسیک باعث شد تا همزمان با دبیرستان، در این رشته از آکادمی فیلیپس اکستر نیز دیپلم بگیرد.
در سال ۲۰۰۲ پس از فارغالتحصیلی از فیلیپس اکستر، وارد دانشگاه هاروارد شد. درخشش مارک در سال دوم، او را به چهرهٔ معروف برنامهنویسی کمپ دانشگاه تبدیل کرد. مارک توانست برنامهای به نام کورس مچ بنویسد که برای انتخاب واحد به دانشجویان کمک میکرد تا بتوانند با توجه به انتخابهای کاربران دیگر تصمیمگیری کنند و همچنین گروههای مطالعاتی تشکیل دهند. ایدهٔ اصلی شکلگیری فیسبوک ، از طراحی وب سایتی به نام فیسمش بود که دانشجویان هاروارد میتوانستند از بین عکسهای افرادی که در خوابگاه دانشویی زندگی میکردند، به فرد مورد علاقهٔ خود رأی بدهند. شهرت این وبسایت خیلی زود فراگیر شد. بهطوریکه، به خاطر حجم بالای دانلودها، سرور وبسایت دانشگاه را دچار اختلال کرد و دانشجویانی را که میخواستند از اینترنت استفاده کنند، به دردسر انداخت. عدهای از دانشجویان نیز تمایل به انتشار عکسهایشان بدون اجازه نداشتند و زاکربرگ مجبور شد عذرخواهی کند.
فیسبوک
در ۴ فوریه سال ۲۰۰۴ مارک برنامهنویسی وبسایت جدیدی را با دامنه thefacebook.com با همکاری چهار تن از دوستانش (ادواردو ساورین، اندرو مک کالم، کریس هیوز و داستین موسکوویتز) شروع کرد. این وبسایت در ابتدا برای دانشجویان دانشگاه هاروارد طراحی شد؛ اما پس از مدتی، سایر دانشگاهها نیز توانستند از آن استفاده کنند. سرعت رشد این پروژه آنقدر سریع بود که مارک میبایست تمام وقت خود را روی آن صرف میکرد، به همن علت دانشگاه را ترک کرد. در این زمان بود که تمام دانشجویان با داشتن یک ایمیل و پر کردن فرم اطلاعات شخصی و ارسال عکسی از خودشان امکان استفاده از فیسبوک را داشتند.
در سال ۲۰۰۶، برادران دوقلوی وینکلووس و دیویا نارندرا، به اتهام سرقت ایده، از زاکربرگ شکایت کردند. همچنین، در اقدام غیراخلاقی دیگر، جان تامسون یکی دیگر از دانشجویان هاروارد ادعا کرد که تأسیس فیسبوک ایدهٔ او بوده و این موضوع نیز باعث رنجش زیاد زاکربرگ شد. علیرغم تلاشهای برادران وینکلووس و نارندا، دادگاه ادعای آنها را نپذیرفت و در سال ۲۰۰۹، مارک برای حل مشکل مبلغ ۴۵ میلیون دلار به آنها پرداخت و پرونده خاتمه یافت. هر چند که آنها تسلیم نشدند و در می ۲۰۱۱ مجدداً دعوی دیگری علیه مارک به دیوان عالی کشور دادند و خواستار تجدیدنظر شدند.
جوایز و افتخارات
در سال ۲۰۱۰ او بهعنوان شخص سال تایم از سوی مجلهٔ تایم انتخاب شد. مارک در سال ۲۰۱۲ با پریسلا چان ازدواج کرد و ماحصل این ازدواج، تواد دخترشان ماکسیما در سال ۲۰۱۵ بود که آنها به مناسبت تولد فرزندشان، در نامهای اعلام کردند که ۹۹ درصد از سهام فیسبوک را به خیریه میبخشند تا سهم کوچکی در ایجاد دنیایی بهتر برای کودکان داشته باشند. بر اساس فوربس ۲۰۲۰، مارک زاکربرگ در حال حاضر به عنوان چهارمین فرد ثروتمند جهان شناخته میشود که سرمایهای بالغ بر ۵/۸۶ بیلیون دلار دارد.

ثروتمندانِ خسیس آمریکایی!
بیل گیتس، مالک مایکروسافت ۱۰۰ میلیون دلار برای مقابله با همهگیری کرونا کمک اهداء کرده که این مبلغ تنها یک دهم درصد (یک هزارم) از دارایی وی است!

رئیس فیس بوک به علت عدم حذف پستهای گروه مروج خشونت عذرخواهی کرد
مارک زاکربرگ مدیرعامل فیس بوک به علت عدم حذف پستهای ارسالی یک گروه خشونت طلب به نام حافظان کنوشا در آمریکا مجبور به عذرخواهی شد.

شکایت کمیسیون تجارت فدرال آمریکا از فیس بوک قطعی است
کمیسیون تجارت فدرال آمریکا تا قبل از پایان سال جاری میلادی از فیسبوک به جرم انحصارطلبی تجاری شکایت خواهد کرد.

جنجال جدید مارک زاکربرگ
تیک تاک در حالی با تحریم های سخت آمریکا و هند مواجه شده است که تا چند وقت گذشته موفق شده بود تا بسیاری از رکوردها را در حوزه شبکه های اجتماعی جا به جا نماید.