
جف بیزوس
- نام به انگلیسی: Jeff Bezos
- تاریخ تولد: ۱۲ ژانویهٔ ۱۹۶۴
- محل تولد: البوکرکی، نیومکزیکو، ایالات متحدهٔ آمریکا
- ملیت: آمریکایی
- کسبوکار: آمازون ,

جف بیزوس
- نام به انگلیسی: Jeff Bezos
- تاریخ تولد: ۱۲ ژانویهٔ ۱۹۶۴
- محل تولد: البوکرکی، نیومکزیکو، ایالات متحدهٔ آمریکا
- ملیت: آمریکایی
- کسبوکار: آمازون ,
جف بیزوس
جفری پرستون بِیْزوس (زادهٔ ۱۹۶۴ در البوکرکی، نیومکزیکو) کارآفرین اهل ایالات متحدهٔ آمریکا است که در سال ۱۹۹۴ شرکت آمازون را بنیان نهاد.
زندگی شخصی
جف بیزوس در۱۲ ژانویهٔ ۱۹۶۴ در البوکرکی نیومکزیکو متولد شد. مادرش ژاکلین و پدرش تد جورگنسن بود. دوام زندگی مادر و پدر جف، تنها حدود یک سال به طول انجامید و آنها از هم جدا شدند. ژاکلین در آوریل سال ۱۹۶۸، وقتی جف چهار سال داشت، با میگوئل مایک بزوس که در دانشگاه نیومکزیکو مشغول به کار بود، ازدواج کرد. مایک، جف را به فرزندخواندگی قبول کرد و به همین خاطر، نام خانوادگی جف به بزوس تغییر کرد.
آنها پس از ازدواج به هیوستون تگزاس نقل مکان کردند و مایک در شرکت اکسون شروع به فعالیت کرد. جف از پدربزرگ مادریاش بهعنوان یکی از بزرگترین منابع الهامبخش زندگی خود یاد میکند. او از سن ۴ تا ۱۶ سالگی، تابستانهای خود را در مزرعهٔ دامپروری پدربزرگش سپری میکرد و در آنجا کارهایی مانند تعمیر آسیاب انجام میداد.
زندگی حرفهای
جف از همان سالهای کودکی، علاقه بسیاری به مهارتهای فنی و کار با کیتهای الکتریکی داشت. نقل مکان خانواده برای بار دوم به میامی فلوریدا باعث شد تا جف دوران دبیرستان خود را در دبیرستان میامی پالمتو بگذراند. در سال ۱۹۸۶ توانست در رشتهٔ الکترونیک و کامپیوتر دانشگاه پرینستون فارغالتحصیل شود. عضو افتخاری انجمن علمی فی بتاکاپا، دریافت مدال افتخار تائوتاپی و مدیریت سازمان دانشجویی تحقیقات فضایی پرینستون از جمله افتخارات دوران تحصیل وی بودهاست.
آمازون
جف پس از فارغالتحصیلی به وال استریت رفت و در مشاغل مربوط به صنایع کامپیوتری مشغول به کار شد. در سال ۱۹۹۴، بزوس در سفری که به سیاتل داشت، طرح کسبوکار آمازونرا پیادهسازی کرد. زمانیکه او متوجهٔ اخبار گستردهٔ استفاده از اینترنت شد، به کار در این زمینه علاقهمند شد. همچنین، یکی دیگر از دلایل او این بود که در آن سالها، قوانین آمریکا، شرکتهای فروش پستی محصول را از پرداخت مالیات در ایالتهایی که دفتر فیزیکی نداشتند معاف کردهبود. استفاده از پتانسیل نامحدود اینترنت و وجود چنین قوانینی منجر به ترک دائمی کارش از یک شرکت بزرگ سرمایهگذاری در نیویورک و تأسیس شرکت جدیدش شد.مانند تمامی استارتآپهای موفق آمریکایی دیگر، جف نیز کار خود را با چند کارمند از گاراژ خانهاش شروع کرد. موفقیت آمازون بسیار عجیب بود. در روزهای ابتدایی راهاندازی وبسایت آمازون، آنها زنگی برای هر خرید مشتریان طراحی کرده بودند که پس از به صدا درآمدن آن، برای شناسایی خریدار دور هم جمع میشدند. پس از چند هفته تعداد خریدها به قدری زیاد شد که محبور شدند زنگ را قطع کنند. بهطوریکه بدون هیچ تبلیغاتی در آمریکا، و ۴۵ کشور دیگر، ظرف دو ماه، فروش کتاب در وبسایت به ۲۰ هزار دلار در هفته رسید.
از سال ۱۹۹۸، آمازون کمکم محصولات دیگری به غیر از کتاب را روی سایت قرار داد. ابتدا با سی دی و ویدئو شروع شد و به لباس، اسباببازی، و وسایل الکترونیکی رسید. در سال ۲۰۰۷، بزوس به سراغ تولید محصولات دیجیتالی رفت و اولین کتابخوان الکترونیکی بهنام کیندل را معرفی نمود. یک سال پس از معرفی اولین آپد اپل در سال ۲۰۱۰، بزوس نیز توانست تبلت آمازون به نام کیندل فایر را عرضه کند.

ثروتمندانِ خسیس آمریکایی!
بیل گیتس، مالک مایکروسافت ۱۰۰ میلیون دلار برای مقابله با همهگیری کرونا کمک اهداء کرده که این مبلغ تنها یک دهم درصد (یک هزارم) از دارایی وی است!

کرونا مدیران شرکتهای فناوری را ثروتمند کرد
طبق اطلاعات موجود، ثروت مدیران شرکت های فناوری طی همه گیری شیوع ویروس کرونا افزایش یافته است.

ثروت جف بزوس ۲۰۰ میلیاردی شد
مدیرعامل آمازون به نخستین فردی تبدیل شد که بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار ثروت دارد.