
اندی رابین
- نام به انگلیسی: Andrew Rubin
- تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۶۴
- محل تولد: نیویورک، ایالات متحده آمریکا
- ملیت: آمریکایی

اندی رابین
- نام به انگلیسی: Andrew Rubin
- تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۶۴
- محل تولد: نیویورک، ایالات متحده آمریکا
- ملیت: آمریکایی
اندی رابین
اندی رابین (زادهٔ ۱۹۶۳ در نیویورک) کارآفرین آمریکایی و یکی از بنیانگذاران اندروید است.
زندگی شخصی
اندی رابین در ۲۲ ژوئن ۱۹۶۳ در چاپاکوا در نیویورک متولد شد. پدرش روانشناس بود اما صاحب شرکتی تبلیغاتی نیز بود که روی آخرین محصولات الکترونیکی شرکتهای مختلف کار میکرد و در حوزهٔ عکاسی صنعتی فعال بود و اندی از کودکی با تصاویر جذاب محصولات هوشمند صنعتی آشنا شد.
او تحصیلات دبیرستان را در مدرسهٔ هوریس گریلی گذراند و در سال ۱۹۸۱ دیپلم گرفت. اولین فعالیتهای جدی رباتیک اندی در دوران دبیرستان بود. او یک ریموت کنترل برای اسباببازی Kenner R2-D2 طراحی کرد. علاقهٔ زیاد او به دنیای کامپیوتر باعث شد تا در دانشگاه یوتیکای نیویورک به رشتهٔ علوم کامپیوتر وارد شود.
شوق کار با رباتها او را از ادامهٔ تحصیل منصرف کرد و پس از فارغالتحصیلی از دانشگاه در سال ۱۹۸۶، بهعنوان مهندس رباتیک به استخدام شرکت معروف آلمانی کارلزایس درآمد و دو سال در آن فعالیت کرد. پس از آن، در راستای علاقهاش، به مؤسسهٔ SIP در ژنو سوئیس رفت.
کار در اپل
در سال ۱۹۸۹ برای تفریح به جزیرهٔ Cayman (یکی از جزایر استوایی جامائیکا) رفته بود که با بیل کسول آشنا شد. در آن زمان بیل در شرکت اپل کار میکرد. ارتباط آنها بهمرور جدیتر شد و بیل، شغلی را در اپل به اندی پیشنهاد داد. همین پیشنهاد، بهانهای برای تعیین مسیر جدی زندگی اندی در دنیای فناوری شد. زمانی که اندی به اپل پیوست، به مدد فروش بالای رایانههای مکینتاش، اپل در دوران خوبی به سر میبرد. او توانست تجربههای زیادی کسب کند و محبوبیت زیادی به دست آورد.
لقب اندروید در همان سالها توسط یکی از همکاران به او داده شد، که نشان از علاقهٔ زیاد اندی به رباتها دارد. نخستین تجربهٔ ارزشمند او در اپل بهعنوان مهندس ساخت و تولید بود و پس از مدتی به بخش تحقیق و توسعه رفت. آنها در سال ۱۹۹۰ یک شرکت اسپینآف بهنام جنرال مجیک راهاندازی کردند که رابین هم کارش را در آن ادامه داد.
جنرال مجیک، بهعنوان شرکتی متمرکز بر دستگاههای دستی و همراه راهاندازی شد تا اپل، فعالیتهایش را روی همان اکوسیستم کامپیوترهای شخصی متمرکز کند. البته این شرکت دوام چندانی نداشت و در سال ۱۹۹۵ تعطیل شد.
تأسیس شرکت آرتمیس و دنجر
پس از آن، اندی به همکاری خود با اپل پایان داد و بههمراه تعدادی از همکارانش در آن شرکت و نیز برخی از کارمندان سابق اپل، شرکت جدیدی بهنام Artemis Research تأسیس کرد. آنها با هدف ترکیبکردن دنیای اینترنت و تلویزیون، توانستند محصولی بهنام WebTV را توسعه دهند. راهاندازی شرکت آرتمیس، بهانهای شد تا اندی وارد مایکروسافت شود. ساخت ربات مجهز به دوربین از پروژههای اندی در مایکروسافت بود. در نهایت، او در سال ۱۹۹۹ مایکروسافت و وبتیوی را نیز ترک کرد.
پس از آن مدتی به صورت مستقل در دفتر کاری شخصیاش فعالیت کرد. جایی که مملو از رباتهایی بود که برای تحقیق و توسعه و آزمایش، طراحی و تولید میکرد. اندی برای تحقق بخشیدن ایدهٔ جدیدش، با دوستان قدیمیاش مت هرشنسن و جو بریت همکاری کرد و شرکت Danger Inc را با هدف طراحی و توسعهٔ سختافزار، نرمافزار و سرویس برای دستگاههای پردازشی موبایلی، راهاندازی کرد. او توانست با توسعهٔ دستگاه جدیدی بهنام Danger Sidekick به موفقیت چشمگیری برسد و در نهایت با نام T-Mobile Sidekick روانهٔ بازار شد. شرکت او محصولات جلوتر از زمان خود تولید میکرد، اما آنها نتوانستند ایدهٔ خود را به خوبی به بازار عرضه کنند و هیچ شرکتی حاضر به همکاری با آنها نبود. در نهایت، در سال ۲۰۰۸، مایکروسافت، شرکت دنجر را خرید.
انقلابِ اندروید
کسب تجارب بسیار اندی، منجر به شکلگیری ایدهٔ انقلابی او یعنی اندروید شد. در اکتبر سال ۲۰۰۳، اندی رابین توانست شرکت Android Inc را تأسیس کند. او برای پرورش ایدهٔ خود، یعنی راهاندازی سیستم عامل موبایلی قدرتمند و متنباز، نیاز به سرمایهگذار داشت. به همین خاطر با Redpoint Ventures همکاری کرد. فعالیت شرکت اندروید بهعنوان شرکتی متمرکز بر توسعهٔ نرمافزار موبایل بدون سر و صدا به فعالیتش ادامه میداد تا جایی که اندی به مشکل مالی برخورد کرد و استیو پرلمن که به اندی ایمان داشت با پرداخت ده هزار دلار از حساب شخصیاش به شرکت اندروید، جان تازهای به شرکت داد و آنها توانستند دفتر بزرگتری در پالو آلتو اجاره کنند.
در سال ۲۰۰۲، اندی برای ارائهٔ سخنرانی خود در خصوص دستگاه Sidekick به دانشگاه استنفورد رفت که با لری پیچ و سرگئی برین آشنا شد. لری که قبلاً از نزدیک دستگاه اندی را دیدهبود، بهخاطر استفاده از موتور جستوجوی گوگل در آن، ایده را بیشتر تحسین میکرد. ارتباط لری پیج با اندی رابین در سالهای بعد بیشتر و بیشتر شد بهطوریکه لری شیفتهٔ ایدهٔ متنباز بودن سیستمعامل موبایلی شد و چشمانداز یک توسعهٔ جهانی با مدیریت گوگل، او را بیشتر جذب نمود. به اعتقاد پیچ، اندروید یکی از مناسبترین ایدهها برای گوگل است. تلاشهای پیچ برای جذب اندی و تیم اندروید به گوگل، در نهایت در سال ۲۰۰۵ با پرداخت ۵۰ میلیون دلار، به تحقق پیوست و گوگل، اندروید را تصاحب کرد.
اندی در گوگل بهعنوان معاون ارشد تیم جدید هشت نفری به همان نام اندروید برای توسعهٔ پلتفرم موبایلی مبتنی بر کرنل لینوکس مشغول به کار شد. گوگل نیز متعهد شدهبود که فرایندهای بازاریابی را برای اندروید بهعنوان پلتفرم مخصوص دستگاههای موبایل انجام دهد. قرار بود تا سیستم عامل موبایلی گوگل تا پایان سال ۲۰۰۷ معرفی شود. اما عرضهٔ قدرتمند آیفون باعث شد تا این برنامه به تعویق بیافتد. در واقع، علاوه بر شباهت سیستم عامل به iOS، کیفیت بالای آیفون نیز ضربهٔ سختی به پروژهٔ اندروید بود. بدین ترتیب، تیم مهندسی اندروید با قدرت ادامه داد و با تلاش بسیار آنها توانستند در سال ۲۰۰۸، اولین گوشی هوشمند اندرویدی با نام HTC Dream را به بازار عرضه کنند. اگرچه نرمافزار موجود روی این گوشی هوشمند اصلاً قابل مقایسه با iOS در آیفون نبود؛ اما تا حدودی شبیه به محصول اپل بود و این موضوع منجر به واکنش شدید استیو جابز شد. بهطوریکه جابز گفته بود که تمامی بخشهای اندروید، تقلیدی منزجرکننده از کار آنها است و از آنها خواست تا طراحی اندروید را تغییر دهند. عصبانیت اندی از جابز بهحدی بود که او حتی تصمیم به ترک گوگل گرفت. به اعتقاد او، بسیاری از قابلیتهایی که اپل، ادعای اختراع آنها را دارد، درواقع اختراعشان نیست. بههرحال اندروید بهمرور قابلیتهایی را به سیستمعامل افزود و اندروید زیر نظر مستقیم خالق خود مرزها را درنوردید و تا سال ۲۰۱۳ پرمصرفترین سیستم عامل دنیا روی تلفنهای هوشمند و تبلتها شد.
پایان همکاری با گوگل
پس از علنی شدن جریان رابطهٔ نامشروع اندی با یکی از کارکنان گوگل و بررسی صحت ادعای صورتگرفته، پیچ از اندی خواست که استعفا بدهد و در سال ۲۰۱۴، اندی از گوگل جدا شد. گوگل پاداش ۹۰ میلیون دلاری به او پرداخت کرد و همچنین شرکت متعهد شد تا چهار سال، هر ماه دو میلیون دلار به اندی پرداخت کند. پس از جدایی اندی از گوگل، او شرکت playground global را تأسیس کرد که در واقع، یک انکوباتور استارتآپهای سختافزاری بود.
شرکت جدید او توانست در سال ۲۰۱۵، سرمایهٔ خوبی از شرکتهای مختلفی چون گوگل، اچپی، سیگیت، تنسنت و فاکسان دریافت کند و در پروژههای متعدد هزینه کند. در سال ۲۰۱۹، اندی از پلی گروند جدا شد. آخرین فعالیت جدی اندی رابین که در سال ۲۰۲۰ تعطیل شد، شرکت اسنشال پروداکتس بود که اسنشال فون و تجهیزات جانبی آن مثل دوربین ۳۶۰ درجه از محصولات اصلی آن بودند.

نصب اپلیکیشن در اندروید 12 سادهتر خواهد شد
شرکت گوگل اعلام کرده است که نصب اپلیکیشن ار فروشگاههای اپلیکیشن شخص ثالث در سیستم عامل اندروید 12 سادهتر خواهد شد.

گوگل با پرداخت 90 میلیون دلار به اندی رابین نام او را از شرکت حذف کرد
رسواییهای جنسی مشخصا محدود به هالیوود و سیاست نیست و این نوع تعارضات در دنیای تکنولوژی هم دیده میشود. اندی رابین هم مدتی است که مورد اتهام تعارض جنسی بوده و گوگل دست به کار شده است.

ساخت اسنشیال فون 2 لغو شد؛ خالق اندروید شرکت خود را به فروش می رساند!
اندری رابین (Andy Rubin)، مؤسس کمپانی اسنشیال پروداکتز (Essential Products)، گفته: “ما تمام توان خود را برای رسیدن به آینده مطلوب و تولید محصولاتی که تجربه گیمینگ متفاوتی ارائه کنند، به کار می گیریم“.

حامی مالی گوشی هوشمند اندی رابین 100 میلیون دلار سرمایه خود را بیرون کشید
به تازگی خبر رسیده کمپانی ژاپنی SoftBank که یکی از حامیان و سرمایهگذاران مالی گوشی هوشمند رابین بود تصمیم گرفته 100 میلیون دلار سرمایه خود را از استارتآپ اندی رابین به نام Essential Products بیرون بکشد.

شایعات، وضعیت اسنشال را بهدرستی ترسیم نمیکند
پس از انتشار خبری از سوی بلومبرگ مبنی بر واگذاری اسنشال فون، اندی رابین در ایمیلی به کارمندان خود اصل ماجرا را توضیح داد.