چگونه و کجا همتیمی مناسب کسب و کار اینترنتی پیدا کنیم؟
تیمِ کاری به عنوان مهمترین و اولین عامل تعیین کننده موفقیت و پایداری کسبوکارهای اینترنتی است. در این مقاله به صورت خلاصه به مکانها و روشهایی اشاره میکنیم که به شما کمک میکند بتوانید زودتر با کسانی آشنا شوید که همانند شما علاقهمند به راهاندازی کسبوکار اینترنتی هستند. رویدادها، فضاهای آموزشی و گروههای خاص از جمله بهترین ارتباط دهندهها هستند که بسته به موقعیت شهرتان میتوانید در آنها حضور داشته باشید. نکته حائز اهمیت این است که ارتباطات مجازی – در حال حاضر – نمیتواند جایگزین ارتباط حضوری برای یافتن همبنیانگذار و شروع یک کسبوکار موفق باشد.
اول، رویداد کارآفرینی آخر هفته (StartupWeekend.ir)
اخیرا این رویداد به نام اردوی کارآفرینی یا رویداد کارآفرینی فناوری هم نامگذاری شده است. به سایت فارسی startupweekend.ir این رویداد مراجعه و در خبرنامه آن عضو شوید. رویداد شهر خودتان را جستجو کرده و در آن شرکت کنید. رویداد استارتاپ ویکند تاکنون در اکثر شهرهای بزرگ کشور برگزار شده و هر شهر سایت جداگانهای برای اطلاعرسانی دارد که میتوان به شهرهای تهران، اصفهان، مشهد، شیراز، تبریز، بیرجند، اهواز و.. اشاره کرد.
دوم، رویداد کارآفرینی استارتاپ گرایند
استارتاپگرایند یک رویداد چندساعتهاست که در آن از یک کارآفرین موفق دعوت میشود در یک مصاحبه از تجربیات ارزشمند خود برای کسانی صحبت کنند که درآغاز راه هستند. نکته ارزشمند این رویداد زمانی است که قبل یا بعد از رویداد برای شبکهسازی و ارتباط افراد در نظر گرفته میشود. در ایران شهرهای مختلفی مثل تهران، اصفهان، رشت و اراک دارای سایت رسمی مستقل برای ثبتنام و اطلاع رسانی هستند. سایر شهرها را میتوانید در سایت جهانی استارتاپ گرایند startupgrind.com یا گوگل جستجو کنید.
سوم، دورهمی همفکر
همینطور که از اسم آن مشخص است رویداد نیست بلکه یک دورهمی غیر رسمی است و در در اکثر شهرهای ایران برگزار میشود. همفکر معمولا به صورت هفتگی و در مکانهای غیرثابت که از قبل هماهنگ میشود برگزار شده و علاقهمندان کارآفرینی آنلاین صرفا جهت شبکهسازی و آشنایی با یکدیگر در آن حضور پیدا میکنند. میتوانید همفکر شهر خودتان را در سایت رسمی همفکر hamfekr.net جستجو کرده و در آن شرکت کنید.
چهارم، رویدادهای کانون کارآفرینی ایران
کانون کارآفرینی ایران یک سازمان غیرانتفاعی با هدف تشویق و توسعه فضای کارآفرینی در کشور است که با اجرای برنامه های متعدد، ابزارهای حمایتی را برای کارآفرینان ایجاد مینماید. برخی از این برنامهها شامل میزبانی هفته جهانی کارآفرینی در ایران، برگزاری جشنواره وب ایران و مدیریت برگزاری استارتاپ ویکند در ایران است. رویدادهای این کانون را از سایت رسمی کانون کارآفرینی ایران دنبال کرده و در آنها شرکت کنید.
پنجم، فضاهای کار اشتراکی
فضای کار اشتراکی نه رویداد است نه دورهمی! Co-Working Space یا فضای کار اشتراکی متعلق به یک سازمان یا مجموعه خاص نیست. پیشنهاد میکنیم نزدیکترین فضای کاری نسبت به مکان خودتان را پیدا کنید. در آنجا هم میتوانید کار کنید هم همتیمی پیدا کنید.
ششم، همکاران و همدانشگاهیها
در دانشگاه، دانشکده یا محل کار شما به احتمال زیاد افرادی وجود دارند که مانند شما دنبال یک همبنیانگذار میگردند. کافیست به نوعی بتوانید آنها را از وجود خودتان مطلع کنید. همین کار گاهی سختتر از چیزی است که تصور میشود. با سایر دوستان و همکاران در مورد ایدهکاری یا علاقهمندیهایتان صحبت کنید. شبکههای اجتماعی در سرعت بخشیدن به این کار کمک زیادی میکند.
هفتم، دوستان، آشنایان و خانواده
یک ضربالمثل تبلغاتی هست که میگوید: حتی اگر شما بهترین باشید اما دیگران آن را ندانند یا نفهمند بیفایده است! شاید بهترین ایدهها و تواناییها را داشته باشید و همبنیانگذار آینده شما در عین حال که نزدیکترین فرد به شماست از آن بیخبر باشد. همسر، برادر، خواهر یا یکی از سایر اعضای خانواده یا آشنایان میتواند یکی از همتیمی یا همبنیانگذاران آینده شما باشد. به صحبتها و علاقهمندیهای آنان توجه کنید. در صورتی زمینههای مشترک به کارآفرینی اینترنتی را در میان بستگان پیدا کردید میتوانید با آنها صحبت کنید.
نهم: سایر رویدادها و برنامهها
وقتی در مورد سایر رویدادها صحبت میکنیم منظور همایشها یا برنامههایی مانند تداکس، ایدهبازار، ایدهشو، هکاتون و سایر رویدادهایی است که ممکن است تقویم برگزاری منظم و دقیق نداشته باشند اما حضور در آنها کمک میکند با افراد جدید و همفکر آشنا شوید.
منبع: netstart