غلامعلی سلیمانی
  • غلامعلی سلیمانی

  • نام به انگلیسی: Gholam Ali Soleimani
  • تاریخ تولد: 1325/3/25
  • محل تولد: آمل
  • ملیت: ایرانی
  • کسب‌وکار: کاله,
غلامعلی سلیمانی
  • غلامعلی سلیمانی

  • نام به انگلیسی: Gholam Ali Soleimani
  • تاریخ تولد: 1325/3/25
  • محل تولد: آمل
  • ملیت: ایرانی
  • کسب‌وکار: کاله,

غلامعلی سلیمانی

غلامعلی سلیمانی (زادهٔ ۱۳۲۵ در آمل) کارآفرین ایرانی و بنیان‌گذار شرکت‌های کاله و سولیکو است.

زندگی شخصی

غلامعلی سلیمانی، متولد ۲۵ خرداد ماه ۱۳۲۵ در آمل است. پدر سلیمانی وکیل دادگستری و مادرش خانه‌دار بود. دوران دبستان و دبیرستان را در آمل گذراند و بعد به تهران آمد. بعد از دو سال پشت کنکور ماندن، در رشتهٔ ریاضی وارد دانشگاه ملی ایران شد. از همان سال هم شهریهٔ دانشگاه را خودش پرداخت می‌کرد و در نهایت، مدرک لیسانس رشتهٔ ریاضی را از دانشکدهٔ علوم ریاضی دانشگاه ملی در سال ۱۳۵۰ دریافت کرد و بعد به سربازی رفت. 

زندگی حرفه‌ای

او در دوران سربازی هم کار می‌کرد، یک روز به هنرستان صنعتی می‌رفت و درس می‌داد و بقیهٔ روزها هم تدریس خصوصی می‌کرد. بعد از اتمام خدمت سربازی به فکر رفتن به آمریکا برای ادامهٔ تحصیل در رشتهٔ کامپیوتر بود، اما از این کار پشیمان شد و به فکر راه‌اندازی یک کسب‌وکار افتاد. تصمیم گرفت تا یک مغازهٔ ساندویچی تأسیس کند، اما به دلایل متعدد در آن زمان موفق نشد. اما در ادامهٔ راه و در سال ۱۳۵۲ کار رسمی خود را از بازارچهٔ سعدی و با فروش لوازم یدکی خودرو ادامه داد. سلیمانی در سال ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۷ که به‌صورت جدی کار را پی‌گیری می‌کرد، دو شرکت را بنیان نهاد، یکی شرکت پروفورم و شرکت دیگری هم به نام مارکتینگ سرویس. اند. ریسرچ که با یک آمریکایی و یک هندی تأسیس کرده بود. با شروع انقلاب، آن دو از ایران رفتند چون شرکت‌ها سودآوری نداشتند. 

شکل‌گیری کاله و سولیکو

سلیمانی از سال ۱۳۵۶ در مکان فعلی شرکت کاله کار خود را با توزیع سوسیس و کالباس آغاز کرد. صاحب این مکان خواهر بزرگ او بود که می‌خواست آنجا را ماهانه ۱۷ تومان اجاره دهد. سلیمانی به او گفت که من این مکان را ۲۰ تومان اجاره می‌کنم. مکان را اجاره کرد و هزینهٔ آن را از تدریس خصوصی که خودش انجام می‌داد پرداخت کرد.

پخش سوسیس و کالباس را با شرکت کالباس‌سازی گیلان آغاز کرد. ماجرا از این قرار بود که آن‌ها به دنبال پودر سیر می‌گشتند ولی به دلیل گرانی، تمایلی به خرید از بازارهای داخلی نداشتند و سلیمانی هم سابقهٔ واردات پروفورم از چین را داشت. آن زمان پودر سیر کیلویی ۲۸ تومان بود و پروفوروم وارداتی از چین، کیلویی هفت تومان بود. سلیمانی می‌گوید: «حتی هفت هزار تومان هم نداشتم که یک تن پودر سیر بیاورم و کار را راه بیندازم. شرکت گیلان قبول کرد پنج تن درخواست بدهد و ما پنج تن برایش آوردیم و به آن‌ها تحویل دادیم».

سلیمانی بعدها با میکائیلیان همکاری نمود. اما پشتکار و پی‌گیری او به اندازه‌ای بود که شریک میکائیلیان از حضور سلیمانی در کارخانه ناراضی بود و می‌گفت کسی که به این شکل کار می‌کند تا چند وقت دیگر صاحب کارخانه می‌شود. در نهایت سلیمانی از آن‌ها جدا شد. بعد از فوت میکائیلیان همسرش به سراغ سلیمانی آمد و خواست که در تولید به آنها کمک کند و سلیمانی بدون اطلاع شریکشان در تولید با آنها شریک شد و کار را شروع کرد.

در آن زمان همسر میکائیلیان با شریکش بر سر نصب یک سری از دستگاه‌ها اختلاف داشت و این موضوع را با سلیمانی مطرح کرد و به‌دنبال راه حل بود. سلیمانی در ابتدا تصمیم گرفت که کارخانه را در آمل تأسیس کند ولی در نهایت شیراز را به‌عنوان محل تأسیس کارخانه در نظر گرفتند.

کارخانه راه‌اندازی شد اما سرمایه‌ای برای خرید گوشت نداشتند تا ماشین‌آلات را راه بیاندازند. از هر راهی که می‌شد پول قرض گرفت و گوشت خرید. به یکی از نزدیکان میکائیلیان که در کارخانه‌اش کار می‌کرد و در تولید سوسیس و کالباس متبحر بود پیشنهاد داد تا به شیراز بیاید و روند کار را به آن‌ها آموزش دهد. دوران سختی بود و تولید به‌راحتی انجام نمی‌شد چون مادهٔ اولیه، یعنی گوشت نبود. در یکی از روزها یکی از مشتریان او که دو دستگاه همبرگرزنی داشت از سلیمانی خواست تا آنها را برایش بفروشد. سلیمانی از این موقعیت استفاده کرد و تصمیم گرفت در دفتر کارش (خیابان آذربایجان) همبرگرسازی راه بیاندازد. دستگاه چرخ گوشتی خرید و با همان دو دستگاه همبرگرزن کارش را شروع کرد.

بعدها شرکتی در شیراز بنام دمس و سپس کارخانهٔ سولیکو (تهران) در تهران و صنایع گوشتی کاله را در آمل بنیان نهاد. صنایع گوشتی بوشهر، دریایی بوشهر (آفرید)، گوشتی کرمانشاه (اختران) سپس روده سوسیس و کالباس را تأسیس کرد.
سلیمانی در عید سال ۱۳۶۹ برای دیدن یکی از دوستان خود به آمل رفت و بعد از صحبت‌های زیاد ایشان را متقاعد کرد تا شیر را از خانه‌های روستائیان جمع‌آوری کند و از شیر، ماست تولید کنند. زمینی خریداری شد و با مشکلات فراوان کارخانه‌ای در آمل احداث شد و شرکت لبنی کاله در سال ۱۳۷۰ تأسیس شد. او در حال حاضر صاحب ۴۰ شرکت و ۲۰ کارخانه است.

جوایز و افتخارات، خلاقیت‌ها

در اول مهر ۱۳۹۵ نشان عالی مدیر شایستهٔ ملی توسط رئیس‌جمهور به وی اهدا شد و همچنین مدال افتخار ملی صادرات به برند کاله که با مدیریت وی اداره می‌شود به سلیمانی تعلق گرفت. سلیمانی در سال ۲۰۱۵ به‌عنوان نخبهٔ اقتصادی در جهان اسلام و یکی از افراد تأثیرگذار در حوزهٔ اقتصاد از سوی مرکز تجارت بین‌الملل سازمان همکاری‌های اسلامی در مالزی معرفی شد. سلیمانی در سال ۱۳۹۶ تندیس و نشان امین‌الضرب را از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی دریافت کرد.
 

اخبار غلامعلی سلیمانی
مدیرعامل لبنیات کاله: معادله ۵ مجهولی دولت بر سر راه تولید

مدیرعامل لبنیات کاله: معادله ۵ مجهولی دولت بر سر راه تولید

یک تولید کننده بزرگ صنعت لبنیات کشور، گفت: تولیدکنندگان برای تولید باید معادله ۵ مجهولی بانک مرکزی، تعزیرات، مالیات، وزارت صمت و سختی های تولید را حل کنند.

جرقه‌ای که یک دبه شیر زد

جرقه‌ای که یک دبه شیر زد

غلامعلی سلیمانی : مشکل عملی نشدن اقتصاد مقاومتی بدنه دولت است. رئیس دولت و وزرا بر آن تاکید می‏ کنند اما متاسفانه بدنه دولت و زیرشاخه‏ هایش نمی‏ دانند چه وظایفی برای محقق کردنِ آن بر عهده دارند.

تاسیس تنها پالایشگاه غلات کشور حاصل اندیشه ای بلند و مبتکرانه است

تاسیس تنها پالایشگاه غلات کشور حاصل اندیشه ای بلند و مبتکرانه است

پیام تبریک غلامعلی سلیمانی به مرتضی سلطانیتاسیس تنها پالایشگاه غلات کشور حاصل اندیشه ای بلند و مبتکرانه است