
تک ماکارون
- تاریخ تاسیس: ۱۳۷۳
- نام به انگلیسی: Tak Makaron
- محل شرکت: کرج
- محصول(ها): ماکارونی حالت دار، انواع ماکارونی فرمی، انواع اسپاگتی
- تعداد کارکنان: 499
تک ماکارون
تکماکارون یکی از شرکتهای تولیدکنندهٔ مواد غذایی در ایران است که در سال ۱۳۷۳ توسط احمد صادقیان تأسیس شد.
پیشینه
احمد صادقیان مؤسس شرکت تکماکارون که پیش از این در عرصهٔ کارآفرینی نامی آشنا بوده و کارخانهٔ تولید فرش ماشینی ستارهٔ کویر یزد را در دههٔ ۶۰ راهاندازی کردهبود، در دههٔ ۷۰ به سراغ صنعت مواد غذایی رفت. در آن زمان بخشی از تولید ماکارونی بهصورت سنتی انجام میشد و بخشی دیگر از ترکیه و ایتالیا وارد میشد.
ماجرای تولید ماکارونی با کیفیت در کشور برای نخستین بار به دیدار صادقیان با ویز صنایع وقت (آقای نعمتزاده) بر میگردد. آقای نعمتزاده تعریف کردند که یک روز خانم من ماکارونی پخته بود که آن هم ماکارونی آنکارا بود و من در آن روز به خودم نهیب زدم چرا من که وزیر صنایع هستم نباید به فکر تولید ماکارونی در کشور باشم و در آن زمان جرقهٔ تولید ماکارونی زده شد و اینگونه بود که همزمان با توسعهٔ کارخانهجات نساجی در دههٔ ۷۰، خانوادهٔ صادقیان پا به عرصهٔ صنایع غذایی نیز گذاشت و کارخانهٔ تکماکارون در فاصلهٔ ۸۰ کیلومتری شهر تهران و ۱۴ کیلومتری غرب شهرستان کرج با مساحتی بالغ بر ۱۲۰ هزار متر مربع احداث شد.
محصولات این شرکت در مهر ماه ۱۳۷۷ با تنوعی بالغ بر ۵ محصول رشتهای و ۱۰ محصول فرمی و بهصورت انبوه در کلیهٔ نقاط کشور توزیع و در اختیار مصرفکنندگان قرار گرفت. برای ساخت خط تولید این شرکت، شرکت بولر سوئیس و فاوا ایتالیا انتخاب شدند. شرکت بولر ارائهدهندهٔ تکنولوژی منحصر بهفرد پلیماتیک یعنی حذف مخلوطکنهای متعدد و انطباق کامل خطوط بولر با آردهای ویژهٔ ماکارونی است.
توسعهٔ تکماکارون
پس از تکمیل ظرفیت خطوط شرکت تولیدی تکماکارون در قالب طراحی جامع و از قبل برنامهریزیشده، طرحهای تحقیقاتی و توسعهای خود را بهصورت افزایش همزمان ظرفیت و تنوع محصولات (در دو مرحله، اول ۸۱–۸۰ و سپس در سال ۸۷–۸۶) در پیش گرفت. بهطوریکه هماکنون این شرکت با ۶ خط تولید محصولات ماکارونی قادر است بیش از ۴۵۰ تن محصولات مختلف را به بازار ارائه کند که با توجه به طرح توسعه به ۶۰۰ تن در روز میرسد.
همزمان با راهاندازی واحد مدرن آردسازی آردداران در سال ۱۳۸۲ با گندم نرم و همچنین دستیابی به تکنولوژی مدرن آسیابانی گندم دوروم در سال ۱۳۸۴ و راهاندازی و بهرهبرداری واحد دوروم، دستیابی به کیفیت مطلوب ماکارونی سمولینا همتراز با کشورهای نام آشنای ماکارونی در ایتالیا سرلوحهٔ کار شرکت تکماکارون قرار گرفت، از این رو خطوط ۵ و ۶ با ظرفیت بالاتر (۲۰۰ تن در روز) با هدف دستیابی به بازارهای صادرات از شرکت فاوا خریداری، نصب و راهاندازی شد. طراحی مدرن و منطبق با اصول جهانی و استفاده از مصالح و لوازم مقاوم و درجهٔ یک باعث شدهاست تا کیفیت محصولات از لحاظ بهداشتی مطابق با استانداردهای جهانی تولید گردد. در سال ۱۳۹۹، موفق به تولید محصولات ارگانیک با استفاده از بهروزترین فنآوری و بهترین مواد اولیه شد.
محصولات
تکماکارون انواع ماکارونی حالتدار و فرمی، انواع اسپاگتی، انواع لازانیا، انواع ماکارونیهای نیمهآمادهٔ حاوی سسهای سبزیجات و سوپهای نیمهآماده، رشتهٔ آش، آرد سفید، انواع کورن فلکس، انواع پودر کیک در طعمهای مختلف، انواع پیکوتک، انواع رب، و روغن زیتون را تولید میکند.