چگونه فضای اشتراکی مناسب کار پیدا کنیم؟
زمانی در یکی از رویدادهای انگیزشی سخنران به نقل از یکی از بزرگانِ موفقیت گفت: «برای موفق شدن منتظر هیچکس نمانید!» اگرچه معتقدم این جلمه به تنهایی و بدون در نظر گرفتن جوانب آن – مثل نیاز به تعامل، همکاری و .. – «باگ مفهومی» زیادی دارد، جاهایی هم هست که میتوان چشم بسته به بهانه کارآفرینی به آن تکیه زد. از جمله این موارد وقتی است که نیاز به تأمین فضای کار دارید و عملا در جغرافیای سکونت شما فضای کار گروهی، اشتراکی که هیچ، حتا یک گاراژ یا زیرزمین نمور هم پیدا نمیشود. جمله «منتظر نمایند» هم بدین معنی نیست که ایده خودتان را رها کرده و یک فضای کار اشتراکی ایجاد کنید. هدف شما این است که در ماههای اولیه که پایداری مالی چندانی برای اجاره فضا ندارید یا اصلا نیازی به فضای ثابت ندارید، جایی برای کار کردن داشته باشید، همین.
به نیازهای اصلی تمرکز و توجه کنید
فضاهای کار اشتراکی مزیتهای زیای در کنار اصل خدمت واقعی خودشان خلق میکنند ، مثل برخی از بستههای شکلاتِ هدیه که عملا ارزش بستهبندی و تزئینات جانبی آن از ارزش خود شکلات بیشتر است. شبکهسازی با افراد هم رده، برگزاری کارگاههای آموزشی و غیر از همین دست مزیتهای جانبی است اما اصل خدمت آنها تأمین فضایی برای کار کردن با حداقل امکانات هست. شما دقیقا به همین نیاز دارید. یک فضای نسبتا ساکت، میز، صندلی و اینترنت. به لطف پیشرفتهای خوب اپراتورهای موبایل با یک گوشی هوشمند و یک سیمکارت نسل سوم مشکل اینترنت شما تا حدودی حل میشود التبه در صورتی ترافیک یا پنهای باند حرفهای نیاز نداشته باشید.
بیشتر از چیزی که فکر میکنید فضای کار وجود دارد
در قدم اول بروید سراغ کافیشاپها و کافهها. فراموش نکنید به صورت پیشفرض و در مراجعه اول آنها نمیفهمند که شما در مورد چه حرف میزنید و تازه بعد از شنیدن صحبتهای شما – و قبل از فهمیدن – پیشنهاد شما را رد میکنند. معمولا همه کافیشاپها در شهرهای کوچک و گاها بزرگ، وقتهای بدون مشتری و بلااستفاده زیادی دارند، مخصوصا صبح وقبل از ظهر. کافیست آنها را متقاعد کنید که بابت اجاره یکی دوساعت میز و صندلی، در ساعاتی که مشتری زیادی ندارد مبلغی دریافت کنند. اگر مذاکره کننده خوبی باشید پیشنهاد شما را قبول میکنند با این حال اگر یکی قبول نکرد به سراغ بعدی بروید یا روش زیر را امتحان کنید.
یک روش هوشمندانه کافیشاپی
در روزهای اول بدون این که در مورد هدف خودتان (استفاده از فضای کافه برای کار) صحبت کنید به کافه یا کافیشاپ بروید – التبه در ساعات خلوتی – لپتاپ خودتان را باز کنید و یکی دو ساعتی کار کنید. به مسئول کافه بگویید که بابت زمان نشستن هم هزینه پرداخت میکنید. یکی دور روز این کار را انجام دهید بعدا در مورد تکرار این کار و پرداخت هزینه مستمر توافق و چانهزنی کنید. در اکثر موارد این روش کارساز است و شما میتوانید مسئله تأمین فضای کاری را از پیش روی خودتان بردارید. هر کافیشاپی یک میز خالی برای نشستن – شما بخوانید برای کار شما – دارد اما در در شهرهای کوچک این موضوع هنوز جا نیفتاده است. امتحان کنید، در اکثر موارد نتیجه بخش است.
فضایهای کار پنهان را پیدا کنید..
به عنوان یک کارآفرین اینترنتی یا آزادکار بخش اصلی فعالیت شما با کامپیوتر است و لپتاپ مهمترین ابزار کار در اکثر فضاهای رسمی مثل کتابخانههای عمومی قابل استفاده است. هر کتابخانهای که عضو شوید فضای کار اشتراکی شماست. فهرست کتابخانههای عمومی محل زندگی خودتان را دربیاورید، با کمترین هزینه یا شاید هم رایگان عضو شوید، کتاب امانت بگیرید و همانجا هم کار کنید! البته چالشهای کوچکی هم خواهید داشد. مثلا پذیرفتن مقررات عمومی کتابخانه و یا این که باید از اینترنت خودتان استفاده کنید، که بایک گوشی هوشمند و یک سیم کارت نسل سوم قابل حل است. طبیعی است که باید شرایط حضور در کتابخانه را بپذیرید. بنابراین میتواند مدیریت دقیقی روی تماسهای تلفنی و انتقال آنها به محیطهای ارتباط مجازی مثل تلگرام داشته باشید، چون در کتابخانه نمیتوانید جلسه، مذاکره تلفنی و حضوری داشته باشید.
از روش هزینهکرد غیر مستقیم و جایگزین استفاده کنید
شما نیاز به فضای کار غیر اختصاصی، گروهی یا اشتراکی دارید. به جز امتحان کردن کافه، کافیشاپ و کتابخانه گزینههای دیگری هم پیش روی شماست که با هزینهکرد متفاوت قابل دسترسی هستند. اگر بخواهید از خدمات فضای کار گروهی یا کافیشاپها استفاده کنید باید هزینه مختصری در نظر بگیرید. میتوانید این هزینه را غیر مستقیم و در قالب مشارکت و همکاری به یک موسسه فرهنگی، مذهبی یا خیریه – در قالب کمک فنی، تدریس و آموزش -پرداخت کنید و ازاء آن از فضای کاری آنها استفاده کنید. با این روش نه تنها مشکل تأمین فضای کار خود را حل کردهاید شکل متفاوتی از ارتباط و تعامل را تجربه خواهید کرد و در فضایی متفاوت با افرادی متفاوت آشنا خواهید شد. علاوه بر این که احساس معنوی و انساندوستی کار در جای خود قابل ستایش و احترام است.
منبع: netstart