
بهروز فروتن
- نام به انگلیسی: Behrooz Fourotan
- تاریخ تولد: 1324
- محل تولد: تهران
- ملیت: ایرانی
- کسبوکار: بهروز,

بهروز فروتن
- نام به انگلیسی: Behrooz Fourotan
- تاریخ تولد: 1324
- محل تولد: تهران
- ملیت: ایرانی
- کسبوکار: بهروز,
بهروز فروتن
بهروز فروتن (زادهٔ ۱۳۲۴ در تهران) بنیانگذار شرکت صنایع غذایی بهروز است.
زندگی
بهروز فروتن در سال ۱۳۲۴ در امیریهٔ تهران متولد شد. پدرش رئیس بازنشستهٔ اداره آگاهی بود که در سن ده سالگی او را از دست داد. فروتن در رشتهٔ مدلسازی و ریختهگری دیپلم گرفت و تحصیلات دانشگاهیاش را تا مقطع لیسانس رشتهٔ مدیریت دانشگاه تهران ادامه داد.
زندگی حرفهای
بهروز در کودکی از فروش درصدی محصولات مثل بادبادک، فانوس، و روروک کسب درآمد میکرد و اموال پدری در زندگیش چندان نقشآفرین نبود. بهدلیل علاقه به کار فنی، در دورهٔ شبانهروزی در ادارهٔ وزارت کشاورزی و صنایع معادن ثبت نام کرد و دیپلم فنی خود را در رشتهٔ مدلسازی و ریختهگری گرفت. برای ادامهٔ تحصیل، چون روزها مشغول به کار بود، دورههای شبانهٔ دانشگاه تهران را انتخاب کرد و با لیسانس مدیریت فارغالتحصیل شد. پس از مدتی امتیاز یک دبیرستان را خرید و شروع به کار کرد. نخستین شغل رسمیاش دبیری بود.
چند سال بعد سوابق تدریسش را در کارهای دیگری خلاصه کرد اما به دلیل آگاه نبودن به مسائل اقتصادی دچار ضرر و زیان شد. وقتی این اتفاق افتاد با توجه به اینکه یک دورهٔ تخصصی فنی را در وزارت اقتصاد گذرانده بود، وارد فضای کار فنی (ریختهگری، مدلسازی و قالبسازی) شد. پس از اینکه دچار خسارت و ضرر و زیان در بحث تدریس شد، تلاش خود را بیشتر کرده و کار پیمانکاری ذوبآهن را آغاز کرد اما پس از مدتی در این حوزه نیز دچار ضرر شد بهطوری که مجبور به فروختن منزل مسکونی خود شد. به دلیل مسائل و مشکلات زیاد زندگی مجبور شد در کنار تدریس به کار دیگری نیز مشغول شود.
شرکت صنایع غذایی بهروز
زمانی که به خاطر اعتماد اشتباه به یکی از دوستانش، بدهی زیادی به بار آورد، تمام دارایی خود را از دست داد و در آن شرایط بود که به فکر راهاندازی کسبوکار جدید افتاد که به سرمایهٔ کم نیاز داشته باشد. به همین خاطر به سراغ تولید فرآوردههای غذایی افتاد که به کمک همسر و فرزندانش در زیرزمین اجارهای انجام دهد. در طول این سالها هر روز صبح با یک ژیان که به سختی آن را خریده بود، برای به دست آوردن مواد اولیه به میدان میرفت و همسرش مواد غذایی مانند رب و ترشی و مربا و غذاهایی مانند کشک بادمجان، شله زرد و سالاد الویه درست میکرد. او با ژیان خود آنها را به فروشگاهها میبرد و میفروخت. بعد از مدتی تولید خانگی، لازم بود تا تمامی استانداردهای بهداشتی و بحثهای صنعتی را در تولید مواد غذایی داشته باشند، اما دریافت مجوزها و پروانه ساخت برای صنایع غذایی بسیار مشکل بود و موانع بسیاری پیشروی آنها قرار گرفت. در آن زمان (دهه ۶۰) برندهایی چون یکویک، چینچین، مهرام و … به عنوان برندهای معروف در بازار بودند و به جز اینها برندهای متفرقه بسیاری هم حضور داشتند.
جوایز و افتخارات
بهروز فروتن بیش از ۴۰۰ لوح و تندیس افتخار داخلی و بینالمللی دریافت کرده، نخستین سفیر یونیسف در ایران بوده و در سال ۱۳۸۴ بعنوان قهرمان قهرمانان صنعت غذایی انتخاب و تمبر یادبودی نیز به همین مناسبت در ایران منتشر شدهاست. وی همکار سازمان ملی استاندارد ایران و بیش از ۹ کنگره ملی صنایع غذایی دایر نموده، مشاور عالی خانه صنعت و معدن، عضو کمیسیون کار و اخلاق اجتماعی اتاق ایران، عضو مجمع خیرین دانشگاه فنی حرفه ای و دانشگاه تهران و دانشگاه شریف، نخستین پایهگذار مرکز تحقیقات غذایی ایران و همچنین عضو شورای صنایع غذایی کشور است. از وی بعنوان کارآفرین نمونه کشور دهها سخنرانی و مصاحبه در نشریات مختلف ایران موجود است.
همچنین وی نویسنده چندین کتاب منجمله کتاب همیشه برخاستن و کارآفرینی است که در دانشگاهها مورد استفاده قرار میگیرد. فروتن در بیش از ۳۰۰ کنفرانس داخلی و بینالمللی حضور داشته و به سخنرانی پرداختهاست. وی به دلیل تلاش برای کاهش بحرانی بیکاری در ایران توسط رؤسای جمهوری وقت ایران از جمله هاشمی رفسنجانی، سید محمد خاتمی، محمود احمدینژاد و حسن روحانی مورد تقدیر قرار گرفتهاست.
فروتن تا سال ۱۳۹۰ برای بیش از ۱۵۰۰ نفر در ایران ایجاد شغل کرد و اکنون به صورت داوطلبانه به تولید و آموزش در مناطق جنوب تهران مشغول است و در نشستهای تخصصی به آموزش مهارتهای کارآفرینی برای جوانان مشغول است. در اوایل سال ۱۳۹۰ فروتن کتابی را تحت نام کارآفرینی به شیوه بهروز فروتن برای مرکز کارآفرینی دانشگاه صنعتی شریف نوشت که مورد استقبال دانشجویان و کارآفرینان ایران قرار گرفت.

جزیرهای دیدن هویت تشکلی را زیر سوال میبرد
بهروز فروتن از پیشکسوتان صاحب نام صنایع غذایی که ید طولایی نیز در تشکلگرایی دارد، در گفتوگو با خبرنگار ما پیرامون آخرین وضعیت کانون گفت: تکامل یک تفکر متعالی در «کانون» متجلی شده است که بسیار قابل اهمیت است.

بهروز فروتن مشاور عالي كانون صنايع غذايي شد
طي حكمي از سوي دبيركل كانون صنايع غذايي، مهندس بهروز فروتن به عنوان مشاور عالي كانون و عضو شوراي مشورتي منصوب شد.

سلام دوباره بهروز فروتن با «بهرنگ»
یادمان باشد که تلاشگران واقعی هیچگاه خسته نمیشوند، چرا که کار را عشق میدانند. از هفت سالگی وارد فعالیت و بازار کار شدهام و 61 سال است کار وعشقورزی میکنم.