
ایوب پایداری
- نام به انگلیسی: Ayoub Paydari
- تاریخ تولد: ۱۳۳۵
- محل تولد: شبستر
- ملیت: ایرانی
- کسبوکار: میهن,

ایوب پایداری
- نام به انگلیسی: Ayoub Paydari
- تاریخ تولد: ۱۳۳۵
- محل تولد: شبستر
- ملیت: ایرانی
- کسبوکار: میهن,
ایوب پایداری
ایوب پایداری (زادهٔ ۱۳۳۵ در شبستر) کارآفرین ایرانی و بنیانگذار شرکت مواد غذایی میهن است.
زندگی شخصی
ایوب پایداری در سال ۱۳۳۵ در روستای کندرود از توابع بخش صوفیان شهرستان شبستر در استان آذربایجانشرقی به دنیا آمد. خانوادهاش مثل سایر اهالی آن روستا به کار باغداری و دامپروری مشغول بودند. کودکی او در دامنهٔ کوهستان میشو و در یک خانهٔ روستایی که تهیهٔ مایحتاج اولیهٔ زندگی یک چالش بزرگ هر روزه بود، گذشت. او از همان موقع یاد گرفت که مجبور است متکی به خود و تواناییهایش باشد و اجازه ندهد شرایط سخت زندگی برای همیشه سرنوشت زندگیاش را رقم بزند. از همان کودکی به بستنی علاقه داشت. عطش یادگیری و تجربهٔ حرفهای و شغلی و البته مشکلات اقتصادی باعث شد تا ترک تحصیل کند و در سن ۱۵ سالگی راهی تهران شود.
زندگی حرفهای
در تهران همانند همروستاییهایش مشغول به کار شد و بهعنوان یک کارگر ساده در مغازهٔ شیرینیفروشی استخدام شد. با علاقه و جدیت، فوتوفن کار را یاد گرفت. به مرور زمان در چند کارگاه شیرینیپزی و بستنیسازی، کارش را ادامه داد. هرچند دستمزدش بیشتر شدهبود، ولی این چیزی نبود که به دنبالش بود و او را راضی نمیکرد. از یکی از کارگاههای تولید بستنی یک یخچال دستی سیار اجاره کرد و به شکل گردشی در خیابانهای شهر، بستنی میفروخت. طعم شیرین موفقیتی که از فروش بستنی در آن روزها احساس کرد باعث شد که پس از آن دیگر به عقب و دوران سخت قبل از آن نگاه نکند.
کارگاه بستنیسازی
در سال ۱۳۵۴ با اجارهٔ مغازهای در منطقهٔ اسلامشهر تصمیم گرفت کار تولید بستنیهای چوبی را در سطح محدود و به شکل کارگاهی شروع کند. روش تولید در آن روزها بسیار پرزحمت بود. همه کارها بهصورت دستی انجام میشد. شربت بستنی را باید در طبقهای قالب به شکل دستی پر میکردند و با قرار دادن طبقها در محلول سرمازا و چوبگذاری، آن را منجمد میکردند و دوباره با دست، بستنیهای منجمد را از قالب جدا و به شکل دستی بستهبندی میشد. فروشندگان بستنیهای ایوب، نوجوانهای اسلامشهر بودند که در فصل تابستان با تعطیلی مدارس یخچالهای دستی سیار بستنی را با وثیقه گذاشتن شناسنامه از او کرایه میکردند و هر روز غروب پس از فروش بستنی به کارگاه برمیگشتند. کمکم آوازهٔ طعم متفاوت و کیفیت بالاتر بستنیهای «میهن» در تمام شهر پیچید. او عقیده داشت باید به حلقهٔ آخر زنجیره یعنی مشتری نزدیک شد. بدین سبب، در سال ۱۳۵۸ ایوب با خریداری یک نیسان، در کنار تولید بستنی، کار توزیع را نیز انجام میداد.
چند سال بعد، آن مغازهٔ تولید بستنی یا کارگاه کوچک به کارگاه نیمهصنعتی بزرگتری تبدیل شد که با خاور یخچالدار بستنیها را به شهرستانهای دور و نزدیک میفرستاد. بستنیهای سادهٔ چوبی و لیوانی در دو نوع شیری و میوهای و بیشتر با طعمهای آشنای وانیلی و شکلاتی. در تمام سالهای جنگ با وجود کمبود شدید امکانات و مواد اولیه، کیفیت محصولش را حفظ کرد.
تأسیس میهن
در نهایت اولین کارخانهٔ تولید بستنی صنعتی را در اسلامشهر راهاندازی کرد. تولید با ماشینآلات صنعتی، محصولات بیشتر و باکیفیتتری را ممکن میساخت و باعث آشنایی هر چه بیشتر با برند نوپای «میهن» در بازار شد. نام میهن را هم به دلیل عِرق ملیاش انتخاب کرده بود. از بچگی آرزو داشت در کاری که انجام میدهد منشأ تغییر و تحول باشد و بر صنعت و حرفهای که دنبال میکند، تأثیرگذار باشد. به همین دلیل در سفر به اروپا و بازدید از یکی از شرکتهای تولیدکننده ماشینآلات بستنی، از آنها خواست تا بستنیهای جدید و متفاوتی را که به روش اکسترودری و تونل انجماد تولید میشد، به او نشان دهند. این برند بهعنوان یک برند کیفی در سال ۱۳۷۱ بود که با بستنی پریما یا مگنوم معروف، نقش خود را در بازار ایفا کرد.
در سال ۱۳۷۵ و پس از موفقیتهایی که در زمینه تولید بستنی به دست آورد، تصمیم گرفت وارد عرصه تولید محصولات لبنی شود. آنها برای بستنی از شیر تازه استفاده میکردند. در ایام زمستان نمیتوانستند این شیر را جابهجا کنند. دامداران تمایلی به فروش شیر به شکل فصلی نداشتند. آنها مجبور بودند زمستان هم از آنها شیر بخرند. در فاصله سالهای ۱۳۷۶–۱۳۷۵ تولید شیر استریل را آغاز کردند. این مسئله باعث انعطاف بیشتر آنها شد.. انگیزه جابهجایی به موقع شیرخام آنها را به سمت تولید محصولات لبنی سوق داد. این مسئله مهمی بود؛ زیرا دامداران میتوانستند به آنها اعتماد کنند و قرارداد ببندند. بهواسطه تولید شیر استریل و بستنی توانستند سهم بالایی از بازار را از آن خود کنند. پس از آن تصمیم گرفت که شهر لبنیات را تأسیس کند تا بتوانند محصولات جدید ماست، شیرپاستوریزه، دوغ و کره وارد بازار کنند.
شیر مورد نیاز کارخانه از معتبرترین دامداریهای کشور و زیر نظر بخش کنترل کیفیت کارخانه تأمین میشود و همچنین کره کاکائو و پودر کاکائو مورد استفاده شرکت نیز از کارخانههای معتبر هلندی، آلمانی و سوئیسی خریداری میشوند و توجه به این نکات باعث شدهاست محصولات میهن دارای به روزترین استاندارهای کیفی مانند ISO9001، HACCP و ISO22000 را داشته باشند.