احمد صادقیان
  • احمد صادقیان

  • نام به انگلیسی: Ahmad Sadeghyan
  • تاریخ تولد: ۱۳۳۲/۶
  • محل تولد: شهرستان میبد استان یزد
  • ملیت: ایرانی
  • کسب‌وکار: تک ماکارون,
احمد صادقیان
  • احمد صادقیان

  • نام به انگلیسی: Ahmad Sadeghyan
  • تاریخ تولد: ۱۳۳۲/۶
  • محل تولد: شهرستان میبد استان یزد
  • ملیت: ایرانی
  • کسب‌وکار: تک ماکارون,

احمد صادقیان

احمد صادقیان (زادهٔ ۱۳۳۲ در میبد) کارآفرین ایرانی و بنیان‌گذار شرکت‌های تک‌ماکارون و فرش ستارهٔ کویر یزد است.


زندگی شخصی

احمد صادقیان متولد شهریور سال ۱۳۳۲ در شهرستان میبد استان یزد است. او از کودکی با تولید، کشاورزی و بازرگانی آشنا شد. خودش می‌گوید که سرگرمی کودکانه‌اش در بازی با وسایل کشاورزی خلاصه می‌شد و از همان زمان عاشق کارهای صنعتی و تولیدی شد.
احمد صادقیان تا سوم ابتدایی را در شهرستان میبد به مدرسه رفت و بعد به‌همراه خانواده به شهر یزد رفتند تا فرزندان خانواده برای ادامهٔ تحصیل از امکانات بیش‌تری استفاده کنند. او در این شهر تحصیلات ابتدایی و دبیرستان خود را ادامه داد و بعد از اخذ دیپلم برای ادامهٔ تحصیل از یزد به کرمان رفت و در دانشگاه کرمان مدیریت بازرگانی خواند. او در سال ۱۳۵۵ فارغ‌التحصیل شد و پس از آن به خدمت سربازی رفت که هم‌زمان با دوران انقلاب بود.


زندگی حرفه‌ای

سال ۵۸ با پایان دوران سربازی، احمد صادقیان به پدرش پیوست که به‌همراه تعدادی از شرکای خود کارخانهٔ بافت فرش ماشینی «باستان یزد» را راه‌اندازی کرده بودند و قائم مقام مدیر عامل (پدرش) شد. کارهای ساخت و ورود ماشین‌آلات این کارخانه از پیش از انقلاب و سال‌های ۵۵ و ۵۶ شروع شده‌بود، ولی هم‌زمان با انقلاب، کارها کند شد و پس از انقلاب همه‌چیز دوباره پیگیری شد و احمد اولین کار جدی خود را در این کارخانه شروع کرد و شاهد مراحل تکمیل ساختمان، ترخیص و نصب و راه‌اندازی ماشین‌آلات و شروع تولید در آنجا بود.
البته حضور احمد صادقیان در این کارخانه چندان طولانی نبود زیرا سال بعد کاری در استانداری یزد به او پیشنهاد شد. تولید را حدود یک سال رها کرد و مشاور استاندار شد و حتی با رفتن آقای قندهاری (استاندار یزد) از استانداری و آمدن استاندار جدید به وی پیشنهاد فرمانداری شهرستان مهریز شد، ولی او به این نتیجه رسیده بود که ذائقهٔ سیاسی ندارد؛ پس دوباره به کار صنعتی و تولید برگشت.

تأسیس فرش ستارهٔ کویر یزد

هم‌زمان با رها کردن کارهای دولتی، پدر به احمد صادقیان و دیگر برادرانش پیشنهاد داد تا خودشان نخستین کارخانهٔ خانوادگی یعنی کارخانهٔ تولید و بافت فرش ماشینی را راه‌اندازی کنند؛ در واقع این‌گونه بود که کارخانهٔ «فرش ستارهٔ کویر یزد» احداث گردید و احمد صادقیان مدیرعامل این کارخانهٔ خانوادگی شد. خود او دربارهٔ آن سال‌ها و توسعهٔ کار می‌گوید: «تمام کارهای تأسیس شرکت و کارخانه را به کمک مرحوم پدر و سایر برادرانم و خواهر از سال ۱۳۶۰ شروع کردیم و خوشبختانه چندسالی بیشتر نگذشت که به یک گروه صنعتی بزرگ تبدیل شدیم و حالا پنج واحد صنعتی فرش ستاره کویر، فرش خاطره، شرکت رنگریزی یزد، الیاف یزد و نساجی یزد را مدیریت می‌کنیم». اولین کارخانهٔ خانوادهٔ صادقیان در اوج روزهای جنگ با سرمایهٔ اولیهٔ ۲۰ میلیون تومان در مساحت ۲۳ هزار متر مربع و با ماشین‌آلات آلمانی راه‌اندازی شد، روزهایی که کسی به سمت تولید نمی‌رفت و از سوی دیگر بسیاری از واحدهای تولیدی در حال مصادره‌شدن بودند و مشکلات بسیاری در حوزهٔ تأمین ارز نیز داشتند.


به گفته احمد صادقیان، با همه این چالش‌ها پدرش، او و برادرانش را با توجه به نیاز بالای کشور، به کار جدید و راه‌اندازی کارخانه بافت فرش ماشینی تشویق کرد. آن‌ها تولید را سال اول از ۴۵۰ هزار متر مربع فرش ۵۰۰ شانه شروع کردند و حالا به بالای ۳ میلیون متر مربع رسیده‌اند.
با گذشت چند سال و توسعهٔ کارخانه تولید فرش ماشینی ستارهٔ کویر یزد در دههٔ ۷۰، احمد صادقیان و دیگر اعضای خانواده به این فکر افتادند که کارشان را توسعه دهند. آنها با توجه به نیاز کارخانه به مواد اولیه به این نتیجه رسیدند که به‌تدریج واحدهای رنگریزی، ریسندگی و… را به واحدهای صنعتی‌شان اضافه کنند و علاوه بر راه‌اندازی کارخانهٔ جدید فرش خاطره، تولید را افزایش دهند. کارخانه‌ای که این بار ماشین‌آلات آن از بلژیک (بزرگ‌ترین تولیدکنندهٔ فرش ماشینی و ماشین‌آلات تخصصی بافت فرش ماشینی در جهان) وارد شد.

تأسیس تک‌ماکارون

ماجرای تولید ماکارونی با کیفیت در کشور برای نخستین بار به دیدار صادقیان با ویز صنایع وقت (آقای نعمت‌زاده) بر می‌گردد. آقای نعمت‌زاده تعریف کردند که یک روز خانم من ماکارونی پخته بود که آن هم ماکارونی آنکارا بود و من در آن روز به خودم نهیب زدم چرا من که وزیر صنایع هستم نباید به فکر تولید ماکارونی در کشور باشم و در آن زمان جرقهٔ تولید ماکارونی زده شد. تک ماکارون، اولین شرکتی بود که تکنولوژی روز دنیا را برای تولید ماکارونی آورد و باریلا و آنکارا را از بازار بیرون کرد. 
هم‌زمان با توسعهٔ کارخانه‌جات نساجی در دههٔ ۷۰، خانوادهٔ صادقیان پا به عرصهٔ صنایع غذایی نیز گذاشت و نخستین کارخانهٔ تولید ماکارونی در کشور  به نام تک‌ماکارون را به‌همراه تعدادی از شرکای دیگر راه‌اندازی کرد و چند سال بعد کارخانهٔ آردداران را نیز به مجموعه افزود.